Házi tésztaszaggató, nyújtó gép - több metélt + ravioli
A házitészta összehasonlíthatatlanul finomabb, mint az ipari száraztészta.
További előnye, hogy garantáltan nem kerül bele káros anyag, tartósítószer, és az ára is kedvezőbb. A piacokon ma is kapni pl. házi levestésztát, amelyet általában idősebb asszonyok készítenek otthon. A klasszikus nyújtás gyúródeszkán nyújtófával kör alakra történt, így minden irányban nyújtódott a tészta. Ez a módszer azonban idő- és munkaigényes volt. Ezzel a tésztakészítő-géppel mindez nem nagy munka, a tészta pillanatok alatt kinyújtható.
További előnye, hogy garantáltan nem kerül bele káros anyag, tartósítószer, és az ára is kedvezőbb. A piacokon ma is kapni pl. házi levestésztát, amelyet általában idősebb asszonyok készítenek otthon. A klasszikus nyújtás gyúródeszkán nyújtófával kör alakra történt, így minden irányban nyújtódott a tészta. Ez a módszer azonban idő- és munkaigényes volt. Ezzel a tésztakészítő-géppel mindez nem nagy munka, a tészta pillanatok alatt kinyújtható.
A mindenirányú nyújtást úgy lehet megoldani, hogy az egyszer áthajtott tésztát 2-3-ba hajtjuk, 90 fokkal elfordítjuk, és így engedjük át újra a nyújtógépen. Ezt a műveletet 3-szor megismételve, elkezdhetjük csökkenteni a vastagságot, és most már hajtogatás nélkül engedjük át az egyre kisebbre állított gépen a tésztát 3-4-szer.
Széles tésztát, raviolit, rétes tésztát, szélesmetéltet, cérnametéltet tudsz vele pillanatok alatt készíteni. Mindig annyit készíts belőle, amennyit elfogyaszt a család, így mindig friss tészta kerül az asztalra, de ami megmarad, le lehet fagyasztani, és meg is lehet szárítani.
Széles tésztát, raviolit, rétes tésztát, szélesmetéltet, cérnametéltet tudsz vele pillanatok alatt készíteni. Mindig annyit készíts belőle, amennyit elfogyaszt a család, így mindig friss tészta kerül az asztalra, de ami megmarad, le lehet fagyasztani, és meg is lehet szárítani.
A házitészta klasszikus receptje:
1 kg liszt + 10 tojás összegyúrva. Az otthoni tésztagyártáshoz a rétesliszt használata javasolt, legalább fele arányban, de akár 100%-ban is. Ez a lisztfajta sikérben gazdagabb, mint a finomliszt, szemcsemérete durvább, így a tészta jól nyújtható, nem ragadós, főzéskor nem "mászkos".
Ezt a terméket még nem értékelték - legyél Te az első: