Egy kiváló mozsár sok esetben felülmúlhatatlan, de ez esetben a konyha dísze is!
Gyönyörű és praktikus.
A mozsárban minden finomabban törődik össze, mint a késes gépekben, mert a kő nem darál, nem vág, hanem tör, így az alapanyagokból az ízanyagok, aromák és olajok egészen másképp válnak ki és keverednek el egymással.
A súlyos kő ütéseinek hatására az alapanyagok nem darabolódnak, hanem törnek, illetve préselődnek is, így az ízek is intenzívebbek és az állaguk is megfelelőbb, a gépben mixelt gyökérnövények vagy fűszernövények pedig kesernyéssé válhatnak, elvizesedhetnek.
Általában egy konyhai eszköznél hátrány, ha nagy a súlya, viszont egy mozsár esetében minél nehezebb, annál könnyebben tudsz vele dolgozni.
Használhatod, fűszerek, zöldfűszerek, gyógynövények, olajos magvak, só, cukor, gyömbér, bazsalikom, menta, fokhagyma zúzására, pépesítésére, porítására, összetörésére, vagy különböző krémek, szószók, hummusz, majonéz, pácok, pesztó, fűszervajak és pástétomok elkészítésére egyaránt.
Természetes gránitkőből készült, így nem kopik, nem reped, nem törik, erős és nehéz, használat közben stabil.
Külseje sima és fényesre polírozott, a belseje pedig jellegzetesen durva szerkezetű, ami hatékonyabbá teszi a zúzást, őrlést és porlasztást.
A szintén gránitkőből készült mozsártörő mindkét oldalát használhatod, kialakítása pedig kényelmes fogást biztosít.
Ezt a terméket még nem értékelték - legyél Te az első: